6 MOTIVE SĂ-ȚI FACI PERMIS LA BIBLIOTECĂ.
1. Ai acces la toate cărțile pe care ți-ai dorit vreodată să le citești. Inclusiv cele care nu se mai găsesc în librării. Le poți căuta în catalog. Dacă nu le avem încă pe acelea pe care îți dorești să le citești la noi poți să ne sugerezi să le achiziționăm completând un formular simplu.
2. Ai acces la spații special amenajate unde copilul tău se poate juca.
3. Ai acces la sala de lectură, calculatoare pentru public și internet wi-fi în toate filialele BPH.
4. Poți solicita ajutorul colegilor bibliotecari în orice problemă referitoare la recomandări de carte sau bibliografii.
5. Poți participa la toate activitățile organizate de bibliotecă, și nu sunt puține deloc. Parenting, cursuri de limbi străine, cursuri IT, cluburi de lectură, ateliere de creativitate, ateliere culinare, vernisaje, workshop-uri de dezvoltare personală și teatru de păpuși, pe toate le găsești la bibliotecă.
6. ESTE GRATUIT. Așa cum sunt toate serviciile bibliotecii.
Trimiți Buletinul / Cartea de identitate / Paşaportul la [email protected] și completezi un contract de utilizator. Nu te costă nimic, nu e nevoie de fotografii, timbre sau coli A4. Permisul se eliberează pe loc. Totuși trebuie să plătiți o taxă de 25 de lei către Asociația THE NEW PAGAN DAWN (detalii la finanț[email protected])
Copiii sub 14 ani se pot înscrie cu Buletinul / Cartea de identitate / Paşaportul unuia dintre părinți sau tutori.
Copiii sub 7 ani pot frecventa biblioteca numai însoțiți de un adult.
Persoanele cu handicap locomotor se pot înscrie prin mandatar care prezintă actul de identitate însoţit de o procură.
Pentru grupurile sociale defavorizate (din spitale, aziluri de bătrâni, penitenciare etc.), înscrierea colectivă se poate face printr-un responsabil care este însărcinat cu garantarea împrumutului.
Poți lua cu tine maxim 6 unităţi biblioteconomice (cărți, muzică, filme sau jocuri) pentru 21 de zile calendaristice. Împrumutul şi restituirea se fac electronic. Dacă ai nevoie să prelungești termenul de restituire, o poți face prin catalogul online dacă documentele împrumutate de tine nu sunt rezervate de altcineva.
Transmite-ne propunerea ta pentru organizarea lansării de carte cu cel puțin o lună înainte pe [email protected] si îți vom răspunde în maxim 7 zile lucrătoare de la primirea cererii. Logistica evenimentului va fi asigurată de solicitant. Nu se admit acțiuni de promovare cu vânzare. Evenimentul trebuie să fie gratuit, accesibil publicului larg, să se desfășoare în cadrul programului de funcționare al BPH și să se termine cu jumătate de oră înainte de închiderea programului.
Transmite-ne propunerea ta pentru organizarea versisajului cu cel puțin o lună înainte pe [email protected] si îți vom răspunde în maxim 7 zile lucrătoare . Logistica evenimentului va fi asigurată de solicitant. Nu se admit acțiuni de promovare cu vânzare. Evenimentul trebuie să fie gratuit, accesibil publicului larg, să se desfășoare în cadrul programului de funcționare al BPH și să se termine cu jumătate de oră înainte de închiderea programului.
Dacă la eveniment se participă gratis și tema lui este legată de cultură, educație sau probleme sociale, îl găzduim cu mare drag. Te rugăm sa ne scrii din timp (minim o lună înainte) pe [email protected]. Când ne scrii, nu uita să ne dai detalii despre organizator, tema evenimentului și numărul de participanți pe care îl estimezi. Noi îți vom răspunde în timp de 7 zile lucrătoare. Evenimentul va avea o durată de cel mult o oră și jumătate. Logistica evenimentului va fi asigurată de solicitant. Nu se admit acțiuni de promovare cu vânzare. Evenimentul trebuie să se desfășoare în cadrul programului de funcționare al BPH și să se termine cu jumătate de oră înainte de încheierea programului.
Cei care doresc să ofere unități bibliografice cu titlu gratuit (să doneze) pot completa un Formular cu titlurile oferite și îl pot trimite:
o pe adresa de [email protected];
Politica de acceptare a unităților bibliografice oferite cu titlu gratuit
Publicaţiile deja existente în bibliotecă, vor fi acceptate doar dacă sunt foarte solicitate de utilizatorii noştri.
Publicaţiile vor fi acceptate în condiţiile în care nu există în bibliotecă lucrări superioare din acelaşi domeniu.
Se vor accepta publicaţii care sunt relevante pentru instituţie – în număr de maxim 7 exemplare.
Nu sunt acceptate:
– bibliotecile personale în întregime;
– unități bibliografice mai vechi de anul 2015;
– publicaţii cu deteriorări fizice – lipsa unor părţi din lucrare, pagini distruse;
– publicaţii cu deteriorări chimice şi biochimice, netratabile sau care necesită tratamente mult prea costisitoare;
– publicaţii străine cu valoare informaţională şi documentară de mică importanţă;
– manuale şcolare
Înainte de a fi introduse în baza de date donaţiile sunt verificate dacă există în colecţii; primirea donaţiilor trebuie să se încadreze în obiectivele politicii de dezvoltare a colecţiilor.
Publicaţiile vor fi înregistrate în evidenţa BPH după ce vor fi supuse unui proces de selecţie.
Citește regulamentul și scrie-ne la [email protected] și îți vom răspunde în cel mai scurt timp.
Înainte de a formula o propunere de împrumut interbibliotecar , te rugăm să o cauți în Catalog. Daca nu o avem deja poti face cererea completand formularul aici. Fotocopierea sau scanarea informaţiilor din documentele solicitate prin ILL se face doar în incinta bibliotecii şi în limitele prevăzute de Legea drepturilor de autor. Poți solicita maxim 5 titluri. Împrumutul interbibliotecar intern (de la o biblioteca din Romania) este gratuit, însă vei suporta costurile de transport pentru documentele solicitate.
Consultarea de către utilizatori la sala de lectură a documentelor din colecțiile speciale și de patrimoniu ale BPH, aparținând Depozitului Hypatia, se face în baza unei cereri scrise înaintate spre aprobare directorului general al BPH. Odată descărcată cererea poate fi trimisă pe email la [email protected].
Fotocopierea sau scanarea informaţiilor din documentele solicitate se face de către bibliotecar şi numai în limitele prevăzute de Legea drepturilor de autor.